Anwar utama ‘misi cari musuh politik’ berbanding tumpu isu rakyat – Muhyiddin

0
162

PENGERUSI  Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin membidas Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim yang dilihat lebih memberi keutamaan dalam “misi mencari musuh politik” berbanding menumpukan isu rakyat.

Kata beliau, sepatutnya daripada awal lagi sebagai seorang Perdana Menteri, perhatian utama yang harus diberikan adalah kebajikan rakyat,soal pembelaan nasib serta meringankan beban rakyat seperti kos sara hidup dan sebagainya.

“Tetapi rupanya bukan itu yang menjadi keutamaan. Keutamaannya ialah mengenal pasti siapa musuh politiknya. Walaupun kita tak pernah bermusuh, dia (Anwar) mengambil ssikap mencari siapa musuh.

“Kalau dia kata yang musuh itu saya, mencari jalan bagaimana caranya untuk ‘membunuh’ musuh ataupun parti-parti yang berkaitan dengan musuh,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada majlis kesyukuran PN di Rumah Kelab Persatuan Alumni Universiti Malaya (PAUM), malam tadi.

Muhyiddin berucap demikian bagi menjawab kenyataan Anwar yang mahukan bekas Perdana Menteri itu  memberi tumpuan kepada kes mahkamah dihadapinya daripada mendesak Anwar meletak jawatan.

Dalam ucapan itu juga Muhyiddin berkata Jabatan Peguam Negara tidak sepatutnya memfailkan rayuan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi di sini yang melepas dan membebaskannya daripada empat pertuduhan menggunakan kedudukan untuk suapan berjumlah RM232.5 juta.

“Saya yakin betul apa yang diputus Hakim dalam perbicaraan kes saya bahawa sebenarnya tiada suatu asas yang kukuh untuk mereka merayu,” katanya lapor Warta Rakyat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here