Berdepan bankrap, Mawar Karim dakwa difitnah 

0
493

MENAFIKAN sekeras-kerasnya dakwaan lari daripada membayar hutang berjumlah RM720,000, usahawan Mawar Karim tampil mempertahankan diri dan menganggap tuduhan tersebut adalah fitnah terhadap dirinya.

Sejak semalam, nama bekas isteri kepada Fizo Omar ini panas apabila dikatakan berhutang namun enggan melunaskan kembali jumlah tersebut meskipun tindakan mahkamah telah diambil kepadanya.

Mawar mendakwa difitnah oleh seorang individu dengan gelaran S yang memang berniat untuk memalukan dirinya.

“Wahai S, tak habis-habis lagi create cerita fitnah fasal saya. Last year SJR (sekatan jalan raya), cukup setahun fasal lari hutang, tiba-tiba mai bankrup pula dah.

“Nak bagi saya malu satu Malaysia, jangan one day terbalik pula ceritanya. Orang tahu siapa gerangan S ni,” katanya tanpa mendedahkan lanjut siapa gerangan yang dimaksudkan.

Menurut laporan media tempatan pada Selasa, Mawar dikatakan berhadapan dengan bankrap apabila tidak membayar wang berjumlah RM720,000 daripada seorang individu.

Mengikut perjanjian bertulis antara kedua-duanya, Mawar dikehendaki membayar pinjaman itu secara ansuran atau jumlah penuh dalam tempoh tujuh bulan bermula tarikh pinjaman iaitu pada 7 Jun 2021.

Selepas lebih 10 bulan, usahawan tudung itu gagal untuk melangsaikan hutangnya dan satu notis tuntutan bayaran dihantar kepada Mawar namun tiada sebarang jawapan.

Pihak tersebut memfailkan tuntutan saman dan mahkamah telah pun mengeluarkan penghakiman ingkar kehadiran kerana tiada sebarang respons yang diterima daripada pihak Mawar.

Dia dikehendaki membayar semula wang tersebut atau akan memohon pengisytiharan bankrap untuk melelong harta miliknya bagi melunaskan hutang tersebut. – SB

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here