Seorang maut, konvoi motosikal ke Cameron Highlands terlibat kemalangan

0
406

KESERONOKAN sekumpulan pemuda dari Pulau Pinang berkonvoi ke Cameron Highlands, Pahang bertukar tragedi selepas seorang daripada mereka maut apabila motosikal ditunggang mereka bergesel sesama sendiri.

Kejadian itu berlaku di Kilometer 157.4 Lebuh Raya Utara-Selatan arah selatan dekat Nibong Tebal kira-kira pukul 9 pagi semalam.

Menurut Ketua Polis Daerah Seberang Perai Selatan, Superintendan Lee Chong Chern, dalam kejadian itu pelajar kolej, Muhammad Zikrikhan Rizadhan, 18, terbunuh di tempat kejadian akibat kecederaan parah.

Jelasnya, siasatan mendapati kejadian itu melibatkan empat buah motosikal jenis Yamaha Y15ZR dari arah Juru menuju ke Cameron Highlands.

Tambah beliau, kemalangan berlaku apabila sebuah motosikal bergesel dengan motosikal mangsa di sebelah kanan sebelum bergesel dengan sebuah motosikal lain.

Kemalangan berlaku apabila sebuah motosikal bergesel dengan motosikal mangsa di sebelah kanan sebelum bergesel dengan sebuah motosikal lain.

“Motosikal mangsa turut bergesel dengan motosikal keempat di sebelah kiri sebelum kesemua kenderaan itu terseret di atas jalan dan terhenti di lokasi kejadian.

“Kesemua motosikal terlibat berada di lorong kiri sebelum kemalangan berlaku,” katanya kepada pemberita di sini.

Menurut beliau, tiga penunggang lain yang terlibat dalam kemalangan itu masing-masing berusia 19, 21 dan 23 tahun mengalami kecederaan dan mendapatkan rawatan di hospital.

Beliau berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. – SB

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here