Tiga wanita Singapura termasuk dua warga emas maut dalam kemalangan

0
189

Oleh ABU UBAIDILLAH RAHMAN

TIGA wanita Singapura termasuk dua warga emas meninggal dunia selepas terlibat dalam kemalangan di Ladang Cenas, Bandar Tenggara, Kota Tinggi hari ini.

Kemalangan melibatkan kenderaan pelbagai guna (MPV) dengan lori jenis Roll On Roll Off (RORO) mengorbankan tiga wanita iaitu Toh Poh Kian yang berusia 56 tahun dan Soon Mohd Tan serta Wong Lan Yew masing-masing berusia 61 tahun.

Komander Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Bandar Tenggara, Pegawai Bomba Kanan II Mohd. Norul Fazudin Shafie berkata, pihaknya menerima laporan berhubung kejadian berkenaan pada pukul 1.52 petang.

Susulan itu katanya, seramai enam anggota dengan dibantu sebuah jentera Fire Rescue Tender (FRT) dikejarkan ke tempat kejadian.

“Tiga yang maut merupakan penumpang MPV berkenaan. Semua mangsa yang merupakan warga Singapura meninggal dunia di tempat kejadian dan disahkan pegawai perubatan yang hadir di tempat kejadian,” katanya dalam satu kenyataan.

Beliau berkata, pemandu MPV berkenaan yang juga warga Singapura, Omg Cheow Lam, 59, dan pemandu lori RORO berkenaan, Ahmad Zaini Karimon, 49, terselamat.

Tambahnya, operasi tersebut selesai pada pukul 2.35 petang. – SB

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here