Ibrahimovic umum persaraan daripada bola sepak

0
328

ZLATAN Ibrahimovic juga dikenali sebagai Ibra, mengumumkan pengunduran dirinya selepas perlawanan terakhir AC Milan ke atas Verona bagi musim 2022-2023.

Ibrahimovic, 41 memutuskan untuk berpisah dengan Milan ketika kontraknya hampir tamat.

Sebelum perlawanan pada Ahad bermula, para penyokong di bangku penonton dengan penuh semangat melaungkan namanya dan memaparkan sepanduk bertulis “Selamat tinggal”, pemandangan yang membuat Ibra menangis, lapor Xinhua.

Pemain veteran Sweden itu, yang sebelum ini bermain untuk pasukan seperti Malmo, Ajax, Juventus, Inter Milan, Barcelona, Paris Saint-Germain, Manchester United dan LA Galaxy, sebelum kembali ke Milanello pada Januari 2020, memberikan impak yang besar di dalam dan di luar padang.

Walau bagaimanapun, kecederaan dialami penyerang ini membatasi pergerakannya dan beliau hanya membuat empat penampilan musim ini, di dan hanya berjaya menjaringkan satu gol.

Ibra mengumumkan keputusannya semasa majlis selepas perlawanan, dengan menyatakan: “Sudah tiba masanya untuk mengucapkan selamat tinggal kepada bola sepak, tetapi bukan kepada anda semua.

“Terlalu banyak emosi bercampur baur yang saya alami, Forza Milan dan selamat tinggal.”

Ibra berjaya mengumpulkan lebih 30 trofi sepanjang kerjayanya selama 24 tahun.

Beliau telah membuat lebih daripada 900 penampilan di peringkat kebangsaan dan kelab, serta berjaya menjaringkan lebih 500 gol. -Bernama

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here