Tiket percuma buat penyokong sertai kelas al-Quran KDA FC

0
246

Oleh RIZQI ZABIDI

TIDAK hanya melakukan persiapan bersungguh-sungguh bagi menghadapi saingan di tengah padang, pihak pengurusan Kedah Darul Aman (KDA) FC musim ini turut tampil dengan pelbagai idea berbeza bagi meraikan penyokong dengan yang terbaru, menggalakkan bacaan al-Quran dalam kalangan umat Islam.

Menerusi pengumuman dibuat di laman Facebooknya hari ini, KDA FC mengumumkan mengenai klinik bacaan al-Quran KDA FC yang dianjurkan bersama salah sebuah syarikat penaja, Olive House pada setiap hari perlawanan di Stadium Darul Aman.

Menariknya, setiap penyokong yang berjaya menamatkan sesi bimbingan bacaan al-Quran itu sebanyak 10 kali, mereka akan menerima sekeping tiket perlawanan percuma.

“Pada setiap hari perlawanan, akan ada klinik bacaan al-Quran yang dibuka kepada penyokong Sang Kenari Sesi itu akan dibimbing guru terlatih dan jika penyokong berjaya menamatkannya sebanyak 10 kali, KDA FC dan Olive House akan memberi hadiah tiket perlawanan.

“Tiket percuma itu akan diberi pada perlawanan ke-11. Insya Allah, semua penyokong Sang Kenari celik dan fasih dalam sebutan ayat al-Quran,” katanya.

Tambah kenyataan itu lagi, bimbingan bacaan al-Quran itu akan dilaksanakan secara bersemuka oleh guru terlatih.

“Sesi bacaan adalah untuk semua golongan dari permulaan hingga mahir,” katanya. – SB

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here