Nahas 2 rentung: Nana Mahazan kongsi rakaman video, doakan mangsa

0
398

PENGACARA Nana Mahazan sempat merakamkan kemalangan ngeri membabitkan lima kenderaan di Kilometer 45, Lebuhraya Utara Selatan arah selatan, sebelum simpang Sedenak, Kulai, Johor, malam tadi.

Nana menerusi perkongsian TikTok menyatakan, dia ketika kejadian dalam perjalanan menuju utara bersama rakannya dan terkejut melihat sebuah kenderaan dipercayai lori, dijilat api dalam nahas itu.

“Ya Allah… Astaghfirullahalazim. Berlanggarkah? Ada lori… Macam mana kereta hendak lalu?

“Ya Allah, semua kerata tidak bergerak,” kata Nana seperti yang didengar dalam rakaman video itu.

Bekas peserta musim pertama program realiti (AF) Akademi Fantasia ini menulis:”Lebuh raya menghala Johor Bahru sebelum Sedenak. Astaghfirullahalazim…. Semoga semua terbabit selamat,” katanya sambil disertakan emoji sedih.

Sebelum itu, video kejadian tersebut berdurasi satu minit 37 saat yang menunjukkan jeritan pilu seorang lelaki yang menyatakan dia tidak akan meninggalkan isterinya yang terperangkap dalam sebuah kereta marak terbakar.

Lelaki itu dirakam ditenangkan oleh pengguna jalan raya lain dan dibawa ke kawasan lebih jauh berikutan api marak.

Menurut polis, kemalangan yang mengakibatkan dua individu rentung di Kilometer 45.7 Lebuhraya Utara-Selatan arah Selatan, di Kulai disyaki berlaku apabila sebuah lori dari arah Ayer Hitam ke Johor Bahru menukar ke lorong kiri kerana kesesakan lebuh raya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here