‘Keluar awal kerana ia lebih baik’, nasihat Muhyiddin kepada pengundi PRN

0
192

PENGUNDI di enam negeri digesa keluar awal menunaikan tanggunjawab masing-masing esok bagi mengelak sebarang kemungkinan yang tidak diingini.

Pengerusi Perikatan Nasional (PN), Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, walaupun semua pihak mendoakan keadaan cuaca akan baik, namun ramalan pula mengatakan sebaliknya.

“Diramalkan esok mungkin cuaca kurang baik. Oleh itu saya merayu pengundi keluar awal kerana lebih awal kita menunaikan tanggunjawab kita ianya adalah lebih baik,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam ucapan pada majlis kempen terakhir Perikatan Nasional menjelang hari pengundian Pilihan Raya Negeri (PRN) di enam negeri esok.

Muhyiddin berkata, menjadi hasrat semua pihak untuk melihat kerajaan terbentuk ialah sebuah kerajaan beramanah, berintegriti dan kerajaan yang boleh dipercayai.

Lebih penting katanya, kerajaan yang boleh mengambil tindakan berkesan, membela nasib rakyat dan angkat kedudukan negara ke satu tahap lebih tinggi.

Bagaimanapun jelas Perdana Menteri Kelapan itu, prestasi kerajaan pusat sedia ada amat menyedihkan dan membimbangkan.

“Ketakutan saya… sudah lapan bulan berlaku, tidak ada satu kenyataan pun yang menggembirakan, yang melegakan, yang menyeronokkan.

“Tidak ada satu bentuk, satu sen wang dikeluarkan untuk membantu rakyat yang terkesan selepas masalah pandamik.

“Apa dah jadi dengan negara ini. Seolah-olah tidak ada kerajaan. Tidak ada perancangan.

” Maka jika anda rasa kerajaan hari ini sudah gagal, maka pilihan raya di peringkat negeri jangan bagi satu undi pun kepada mana-mana calon selain calon Perikatan Nasional,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here