APMM temu mayat lelaki terapung di perairan Lumut

0
125

SATU mayat lelaki tanpa identiti ditemukan dalam keadaan terapung di sekitar perairan Kepulauan Sembilan di Lumut, sekitar jam 3.35 petang semalam.

Menurut Pengarah Agensi Penguatkuasaaan Maritim Malaysia (APMM) Perak, Kapten Maritim Mohd Hambali Ya’akup, pihaknya menerima aduan tersebut dari nelayan tempatan yang menemukan mayat berkenaan sebelum menghubungi Pusat Operasi Maritim Negeri Perak.

“Maritim Negeri Perak menggerakkan bot peronda Benteng 06 ke lokasi kejadian pada jam 4.43 petang bagi mengambil mayat tersebut untuk dibawa ke Jeti Perikanan, Kampung Acheh, di sini sebelum diserahkan kepada pihak polis bagi tindakan lanjut.

“Maritim Malaysia menyeru komuniti maritim tampil ke balai polis berhampiran sekiranya terdapat ahli keluarga mereka yang hilang atau tidak balik ke rumah dalam tempoh melebihi 24 jam bagi membantu siasatan,” katanya kepada pemberita pada Khamis, lapor Astro AWANI.

Katanya lagi, sebarang maklumat, insiden kecemasan atau aduan mengenai jenayah maritim, orang ramai boleh menghubungi Pusat Operasi Maritim Negeri Perak di talian 05-6838737 atau MERS 999 untuk maklum balas segera.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here