PRU-15: PN mampu pecah rekod BN di Besut

0
197

PERIKATAN Nasional (PN) dijangka memecahkan rekod yang dipegang Barisan Nasional (BN) sejak sekian lama apabila menguasai kerusi Parlimen Besut buat beberapa penggal.

Peluang PN lebih cerah memandangkan penyandangnya Tan Seri Idris Jusoh menarik diri daripada dicalonkan semula pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15) kali ini.

Calon Pas mewakili PN bagi Parlimen Besut, Datuk Che Mohamad Zulkifly Jusoh berkata, perubahan iklim politik yang berlaku sekarang memberi peluang kepada parti-parti lain.

Katanya, Parlimen Besut sejak sekian lama dimenangi UMNO, BN dengan mengambil kira ada tokoh yang disegani.

“Namun sekarang sudah dikesan ada angin perubahan apabila pengundi yang ditemui memberi komitmen memihak kepada PN,” katanya ketika ditemui selepas menyantuni peniaga dan orang ramai di Pasar Tani Alor Lintah dekat sini semalam.

Turut hadir Yang Dipertua Pas Besut Wan Azhar Wan Ahmad.

Che Mohamad Zulkifly sebelum ini merupakan bekas Ahli Parlimen BN Setiu, namun sudah lama keluar daripada parti terbabit.

Menurutnya juga kerja kuat semua pihak terutamanya kerjasama erat jentera Pas dianggap begitu luar biasa bagi memenangkan calon PN kali ini.

“Saya mengucapkan berbanyak terima kasih di atas sokongan dan gerak kerja yang padu petugas PAS dan pelbagai pihak,” ujarnya lapor Harakah Daily.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here