Bos Mydin harap Caprice tak terasa hati, luah hasrat mahu kerjasama

0
301

PENGARAH Urusan Mydin, Datuk Dr. Ameer Ali Mydin berharap Caprice tidak terasa hati dengan pengendali laman sosial pasar raya berkenaan berhubung ciapan yang dikatakan berunsur penghinaan.

Ameer Ali berkata, status ditulis pengendali Twitter rasmi Mydin itu sama sekali tidak mengaitkan nama penyanyi berkenaan dan hanya menulis berdasarkan isu semasa.

“Apa yang kita buat itu tiada kena mengena sesiapa, kita tak hashtag dia… tidak pakai nama dia pun tapi mungkin dia terasa.

“Dalam Twitter ini kadang kala bergurau senda, biasalah budak-budak (pekerja) saya main (tulis) apa yang trending. Jadi apa ditulis tidak perlu diambil hati,” katanya memetik laporan mStar.

Tangkap layar hantaran mencetuskan keinginan Caprice saman Mydin

Mengulas lanjut, Ameer Ali berkata, pihak Caprice masih lagi belum menghantar apa-apa dokumen mengenai isu berkenaan.

“Dia pun belum menghantar apa-apa. Kami bukan bergaduh, niat kita dua-dua baik nak bantu orang. Jangan ada ego atau marah pada sesiapa,” katanya lagi.

Sementara itu, Ameer Ali meluahkan hasrat mahu berkerjasama dengan penyanyi rap berkenaan memandangkan masing-masing mempunyai tujuan yang sama iaitu ingin membantu mereka yang kurang berkemampuan.

“Kami berterima kasih dengan Caprice sebab dia banyak beli barang dekat Mydin dan dia buat kerja kebajikan, jadi saya juga akan menawarkan 1 kilogram paket gula untuk Caprice bantu setiap golongan yang memerlukan.

“Kalau boleh kita nak bekerjasama untuk kerja amal… pada saya ini satu kerja yang baik, daripada kita tweet sana-sini baik kita bekerjasama. Niat dia pun baik, nak tolong B40 sama dengan niat, kita baik bergabung,” tambahnya.

Sebelum ini, Caprice atau nama sebenarnya Ariz Ramli menyuarakan hasrat untuk menyaman pihak Mydin selepas memuat naik satu kenyataan yang dikatakan berunsur sindiran.

“Mula-mula ingat nak beli tea je, sekali terbeli cap dengan rice,” tulis pengendali Twitter berkenaan.

Sementara itu, Caprice menerusi hantaran terbaharu di Instastory memberitahu dia akan meneruskan saman terhadap Mydin.

“Saya tidak pernah sangka seseorang yang kami hormati akan merendahkan diri untuk membiarkan pasukan media sosialnya menyindir saya.

“Macam mana nak nafikan sedangkan ruang komen memang tag/ tau menunjukkan kepada saya,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here