[VIDEO] Gerai Prihatin patut diteruskan, bantu bela rakyat

0
388

GERAI Prihatin anjuran Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU)  membantu meringankan beban rakyat Malaysia yang kian dihimpit masalah ekonomi sejak kebelakangan ini.

Tinjauan SatuBerita di Gerai Prihatin mendapati, rata-rata pengunjung yang ‘menyerbu’ gerai-gerai tersebut berpuas hati dengan inisiatif parti itu dalam memastikan rakyat terus dibela dan menangani kos sara hidup yang mencabar ketika ini.

Seorang pengunjung Gerai Prihatin, Muhd. Hishamudin, 43 berkata, gerai prihatin wajar diteruskan dan boleh diperbanyakkan lagi di kawasan pedalaman.

“Kalau harga saya boleh kata jimat-sejimatnya, kalau belanja 10 ringgit boleh beli banyak barang disini, tapi kalau di kedai-kedai luar ia mungkin akan makan poket. 

“Jadi insiatif ini yang sebenarnya sangat diperlukan rakyat,” katanya kepada SatuBerita.

Manakala seorang lagi pengunjung, Luqman Zulkifli, 34, berkata, insiatif membantu rakyat tidak kira dalam apa cara sekali pun harus diteruskan kerana masih ramai yang terkesan akibat pandemik Covid-19.

“Ramai juga yang menganggur dan sebagainya, jadi untuk situasi sekarang, bantuan seperti makanan sangat dihargai rakyat kerana yang penting perut perlu dijaga, bukan duit semata-mata,” katanya.

Sementara itu, seorang suri rumah, Khuzaimah Awang, 43, berterima kasih kepada pihak BERSATU yang prihatin terhadap masalah yang dihadapi rakyat dengan menyediakan pelbagai insiatif meringankan beban rakyat.

“Saya mahu program ini diteruskan untuk bantu rakyat yang sedang kesusahan ditambah pula dengan kos sara hidup makin tinggi. 

“Terima kasih kepada pihak BERSATU kerana sangat prihatin terhadap isu rakyat melalui pelbagai inisiatif, sumbangan demi kebaikan bersama untuk meringankan beban rakyat,” katanya.

Manakala bagi Siti Masyitah, 32, beliau sekeluarga amat gembira dan bersyukur dengan jualan prihatin yang murah lebih-lebih lagi dengan harga barangan keperluan di pasaran luar naik.

“Ia sangat –sangat mebantu rakyat yang memang sedang susah. Dengan hanya register hari ini, saya dapat beras, telur dan extra sayur lagi, Alhamdulillah,” katanya yang hadir mengunjungi Gerai Prihatin bersama suaminya dan anak kecilnya. – SB

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here