Najib dipenjara: ‘Datuk Seri sihat’ – Rosmah

0
397

“Datuk Seri sihat, alhamdulillah…” kata Datin Seri Rosmah Mansor berhubung keadaan suaminya, Datuk Seri Najib Tun Razak yang telah memasuki hari ketiga menjalani hukuman di Penjara Kajang.

Rosmah ketika ditemui media bagaimanapun enggan mengulas lanjut tahap kesihatan bekas Perdana Menteri itu.

“Tak ada apa (mahu diperkatakan). Datuk Seri (Najib) sihat,” katanya kepada pemberita ketika keluar dari Kompleks Mahkamah Tinggi di Kuala Lumpur sekitar pukul 3.30 petang tadi.

Terdahulu, beliau yang berbaju kurung merah jambu hadir sekitar pukul 12.25 tengah hari bagi memberikan sokongan kepada Ahli Parlimen Pekan itu pada perbicaraan kes berhubung penyelewengan dana RM2.3 bilion daripada 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Najib menghadapi empat pertuduhan menggunakan kedudukannya untuk memperoleh suapan berjumlah RM2.3 bilion daripada dana 1MDB dan 21 pertuduhan pengubahan wang haram melibatkan jumlah yang sama.

Mengulas lanjut, Rosmah turut menzahirkan ucapan terima kasih kepada para penyokong Najib.

“Terima kasih banyak-banyak kerana datang beri sokongan,” katanya sebagaimana dilaporkan Astro Awani.

Kelmarin, Najib dihantar ke Penjara Kajang untuk menjalani hukuman penjara selepas Mahkamah Persekutuan mengekalkan sabitan dan hukuman penjara 12 tahun serta denda RM210 juta ke atas Najib kerana menyeleweng dana SRC International Sdn Bhd berjumlah RM42 juta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here