Duba selamatkan kanak-kanak di Pantai Bagan Lalang, mayat lelaki ditemui terapung

0
136

MAYAT seorang lelaki yang lemas ketika cuba menyelamatkan dua kanak-kanak Pantai Bagan Lalang, Sepang semalam ditemukan pasukan mencari dan menyelamat (SAR), hari ini.

Timbalan Ketua Polis Daerah Sepang, Superintendan Md Noor Aehwan Mohammad berkata, mayat lelaki berusia 29 tahun itu ditemukan dalam keadaan terapung kira-kira pukul 9.30 pagi oleh orang awam di tepi pantai berhampiran Avani Sepang Goldcoast.

“Kita menghantar mayat mangsa ke Hospital Serdang untuk proses bedah siasat,” katanya dalam kenyataan di Sepang, pada Isnin, lapor Astro AWANI.

Md Noor Aehwan berkata, operasi SAR yang ditamatkan malam Ahad disebabkan cuaca gelap dan keadaan tidak mengizinkan disambung semula pukul 7 pagi ini bersama dua bot penyelamat.

Sebelum ini, dua mayat kanak-kanak berusia tujuh dan sembilan tahun yang lemas ditemukan orang awam dan nelayan antara pukul 2.30 dan 3 petang, di Sungai Sepang Kechil, pada semalam.

Dua kanak-kanak berkenaan adalah adik-beradik, manakala mangsa pula tiada kaitan atau hubungan persaudaraan dengan kedua-dua mangsa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here