Kami bukan penagih..perlu merayu-rayu macam peminta sedekah – Tuan Ibrahim

0
150

TUAN Ibrahim Tuan Man berkata Perikatan Nasional (PN) tidak akan mengemukakan cadangan berkait peruntukan kepada Ahli Parlimen pembangkang walaupun Ketua Whip, Datuk Seri Takiyuddin Hassan, minggu lalu yang mahu mengadakan pertemuan bersama Perdana Menteri bagi tujuan itu.

Timbalan Presiden Pas itu yang juga Ahli Majlis Tertinggi PN, menegaskan adalah menjadi tanggungjawab kerajaan untuk menyalurkan terus peruntukan itu kepada Ahli Parlimen pembangkang.

Beliau mengulas kenyataan Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Fadillah Yusof, hari ini, menyatakan kerajaan masih menunggu cadangan pembangkang berhubung peruntukan itu.

Tuan Ibrahim berkata, kerajaan sepatutnya terus menyalurkan peruntukan itu sebagaimana disalurkan kepada wakil rakyat kerajaan.

“Ya, (tidak akan kemuka cadangan tapi) salurkan terus. Kami bukan penagih yang perlu merayu-rayu macam peminta sedekah, sebaliknya kerajaan adil akan menyalurkannya.

“Ini bukan kepentingan Ahli Parlimen sebaliknya untuk rakyat telah memilih kami dalam PRU lalu. Saya harap sebagai sebuah kerajaan madani, laksanakan agihan tersebut,” kata Ahli Parlimen Kubang Kerian itu kepada portal FMT.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here