ADUN Perak positif dadah ditahan ketika berhibur di Pulau Pinang

0
50

SEORANG Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Perak ditahan polis dalam satu serbuan di sebuah pusat hiburan karaoke (KTV) di Seberang Perai, Pulau Pinang malam tadi kerana disyaki positif dadah.

Turut ditahan bersama ADUN berusia 54 tahun dalam serbuan kira-kira pukul 9 malam itu ialah 35 individu lain masing-masing 28 lelaki dan lapan wanita kerana disyaki positif dadah.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Pulau Pinang, Asisten Komissioner, Mustafa Kamal Gani Abdullah berkata, ketika serbuan itu seramai 82 individu telah diperiksa.

“Seramai 48 individu berusia antara 21 hingga 70 tahun telah ditahan yang mana 36 daripadanya termasuk ADUN berkenaan disyaki positif dadah.

“Selain itu, polis turut menahan seramai 12 wanita warga asing dan siasatab masih dijalankan bagi menentukan sama ada mereka bekerja di situ atau hadir bersama rakan masing-masing,” katanya kepada pemberita hari ini.

Menurut Mustafa Kamal Gani, ADUN berkenaan direman selama sehari dan dibebaskan dengan jaminan polis sementara menunggu laporan patologi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here