PRK:PN akan ‘all out’ di Pulai, Simpang Jeram

0
119

Oleh ABU UBAIDILLAH RAHMAN

KEMENANGAN Perikatan Nasional (PN) pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Pulai dan Dewan Undangan Negeri (DUN) Simpang Jeram pada 9 September ini merupakan satu ‘isyarat baharu’ kepada Kerajaan Persekutuan.

Pesuruhjaya Pas Johor, Abdullah Hussin berkata,
keyakinan untuk menang adalah berasas terutama apabila gelombang rakyat menyokong PN sudah semakin terasa di negeri ini seperti yang berlaku dalam pilihan raya negeri (PRN) pada 12 Ogos lalu.

“Gelombang PRN di enam negeri akan benar-benar sampai ke Johor, dulu-dulu hanya sampai angin sepoi-sepoi bahasa ke Melaka dan Johor (semasa PRN di Melaka dan Johor).

“Sekarang Insya-Allah akan sampai ke Pulai dan Simpang Jeram. PN yang terdiri daripada Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Parti Gerakan Rakyat Malaysia (Gerakan) dan Pas tekad memperoleh kemenangan di Pulai dan Simpang Jeram.

“Kita akan ‘all out’ (bersungguh-sungguh) buat kerja semaksimum mungkin untuk pastikan kemenangan di dua tempat ini. Kita usaha ikhtiar, laksana segala tuntutan perjuangan, syarat-syarat menang dan seumpamanya, kita berdoa dan bertawakal pada Allah,” ujar beliau.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada Majlis pengumuman calon PN bagi PRK Parlimen Pulai dan DUN Simpang Jeram di Bilik Gerakan Utama PN Pulai, Kempas, Johor Bahru hari ini.

Turut hadir Pengerusi PN, Tan Sri Muhyiddin Yassin,
Presiden Gerakan, Datuk Dr. Dominic Lau yang juga Timbalan Pengerusi PN, Ketua Penerangan PN, Datuk Seri Azmin Ali dan Pengerusi PN Johor, Datuk Dr. Sahruddin Jamal.

Pada majlis itu, Muhyiddin mengumumkan Zulkifli Jaafar sebagai calon PN di Parlimen Pulai dan Dr. Mohd. Mazri Yahya sebagai calon DUN Simpang Jeram.

Sementara itu, Dr. Sahruddin mahu semua semua pihak berganding bahu dan mendekati pengundi untuk menyampaikan mesej pentingnya mengundi PN.

Bekas Menteri Besar Johor itu turut mengakui gelombang rakyat terhadap PN pada Pilihan Raya Umum ke-15 dan PRN sudah sampai di negeri ini.

Dalam pada itu, Dr Dominic Lau memberitahu, di Parlimen Pulai terdapat 43 peratus pengundi Melayu, 40 peratus pengundi Cina dan 12 peratus pengundi Cina.

Selain itu, beliau melihat isu berkaitan calon sudah selesai dan adalah penting untuk semua pihak dalam gabungan itu memberi sokongan penuh ketika berkempen nanti. – SB

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here