Pas Terengganu nafi upah pempengaruh promosi parti

0
202

PAS Terengganu menafikan dakwaan bahawa parti itu mengupah pempengaruh untuk mempromosikan parti pada pilihan raya negeri (PRN) dan pilihan raya kecil (PRK) pada 12 Ogos ini.

Menurut Timbalan Pesuruhjaya Pas, Datuk Dr. Alias Razak, tuduhan yang disebarkan di media sosial itu seolah-olah menjatuhkan reputasi pempengaruh berkenaan kerana disifatkan sebagai mudah ‘dijual beli’.

“Semalam tular dakwaan mengatakan kononnya Pas Terengganu telah memberikan upah kepada Ervan seorang pempengaruh media sosial.

“Ini satu fitnah yang jahat dan tidak benar malah tuduhan jahat ini merupakan satu penghinaan kepada Ervan dan juga anak muda Terengganu kerana seolah-olah harga diri mereka amat murah untuk dijual beli,” katanya dalam sidang akhbar di Kuala Terengganu hari ini.

Katanya, video memaparkan sokongan terhadap Pas yang dimuat naik pempengaruh berkenaan dalam media sosialnya dihasilkan sendiri secara sukarela.

“Saya yakin saudara Ervan membuat video-video sokongan beliau kepada Pas bukan kerana apa-apa habuan yang diterima daripada mana-mana pihak namun kerana beliau sebagai anak muda tahu menilai yang mana kaca dan yang mana permata.

“Saya juga ingin merakam penghargaan kepada anak-anak muda Terengganu yang teguh dan terus menyokong Pas,” katanya, lapor Sinar Harian.

Pas Terengganu pada Selasa didakwa cuba menguasai kempen pilihan raya negeri dengan menggunakan ‘influencer’ tersohor, Ervan Rizuan bagi mempromosi parti itu di media sosial.

Baru-baru ini Ervan atau nama sebenarnya Muhammad Syahmie Rizuan Mohd. Yusof memuat naik video berdurasi 22 saat di laman sosial Facebook mengingatkan supaya orang ramai menjalankan kewajipan mengundi pada 12 Ogos ini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here