Noh iringi Nurul Syazwani ke pusat penamaan calon

0
134

BEKAS Pengerusi UMNO Selangor, Tan Sri Noh Omar mengiringi anaknya, Nurul Syazwani di Pusat Penamaan Calon di Institut Pengurusan Peladang (IPP) Tanjong Karang hari ini.

Noh bersama isterinya, Puan Sri Dr. Aishah Salleh serta kira-kira 300 penyokong berarak dari tempat penyokong Perikatan Nasional (PN) dan tiba di luar pusat penamaan itu pada pukul 9.10 pagi.

Nurul Syazwani mewakili Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) berbaju kurung hitam itu kelihatan sebak memasuki pusat penamaan selepas memeluk dan memohon restu daripada keluarga.

Sinar Harian melaporkan, laungan takbir bergema di luar pekarangan itu bagi menyatakan sokongan kepada Nurul yang kali pertama bertanding di pentas politik.

Sementara itu, calon Pakatan Harapan (PH) yang juga Ketua Cabang Parti Keadilan Rakyat (PKR) Tanjong Karang, Mohd. Yahya Mat Sahri tiba lebih awal diiringi kira-kira 300 penyokong PH dan Barisan Nasional (BN) pukul jam 9 pagi.

Pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) lalu, kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Permatang dimenangi calon PKR, Rozana Zainal Abidin dengan majoriti 1,158 undi selepas menewaskan Datuk Sulaiman Abdul Razak (BN) dan Muhammad Jafaruddin Sheikh Daud (Pas).

Rozana memperoleh 9, 208 undi menewaskan Sulaiman yang mendapat 8,050 undi dan Muhammad Jafaruddin meraih 2,746 undi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here