‘Terima kasih Zahid, saya nasihat beliau taubat 48 kali’ – Sanusi

0
177

Oleh BADLISHAH MAT

MENTERI Besar Kedah, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md. Nor meminta Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi untuk melakukan taubat sama yang disaran kepadanya sebanyak 48 kali.

Sambil berterima kasih kepada Presiden UMNO yang sedang berhadapan kes mahkamah itu, Muhammad Sanusi turut bersetuju agar taubat nasuha dilakukan oleh mereka yang menyesali perbuatan dilakukan.

“Saya bersetuju dan berterima kasih di atas nasihat supaya bertaubat nasuha yang sememangnya dianjurkan kepada mana-mana orang yang menyesali dosa yang telah dilakukan.

“Saya juga ingin menasihatkan beliau bertaubat nasuha 48 kali dan meninggalkan arena politik tanah air di atas kerosakan yang dibawa oleh beliau kepada rakyat negara ini,” katanya dalam hantaran di Facebook beliau, hari ini.

Respon tersebut merujuk kepada kenyataan Ahmad Zahid bahawa Muhammad Sanusi kononnya perlu melakukan taubat nasuha kerana didakwa menghina Sultan Selangor dalam satu ceramah di Selayang, Selangor malam kelmarin.

Ahli Parlimen Bagan Datuk itu juga mengingatkan Muhammad Sanusi supaya tidak menjadikan semua perkara sebagai bahan kempen yang merosakkan diri sendiri.

Beliau berkata, politik bukan bahan lawak atau gurauan dan beliau sendiri tidak akan melayan kempen politik seperti itu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here