Saya, Anwar tak ambil ganja, kata Rafizi

0
190

MENTERI Ekonomi, Rafizi Ramli berkata, beliau dan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak mengambil ganja selepas polis dilaporkan merampas barang mengandungi ekstrak daun ganja yang dialamatkan kepada pejabat mereka.

“Saya tak tahu (siapa hantar)… tiada siapa antara kami mengambil ganja,” katanya pada sidang media di Parlimen, hari ini mengenai bungkusan mengandungi bahan larangan itu.

Polis pada Jumaat lepas merampas sebuah kotak yang tertera nama Rafizi dan Anwar, memuatkan satu tiub ubat gigi dengan corak daun ganja dan mengandungi pes putih kehijauan.

Menurut polis, barang tersebut tidak mempunyai kaitan dengan mereka dan pengirim membelinya melalui platform e-dagang dari Indonesia.

“Ia suatu pembaziran dan sudah tentu ia dihantar terus ke balai polis,” kata Rafizi, dan menambah beliau tidak membuka bungkusan itu, lapor FMT.

Ketua Polis Sepang, Wan Kamarul Azran Wan Yusof berkata kakitangan kaunter pertanyaan Kementerian Ekonomi melaporkan kepada polis selepas sebuah syarikat penghantaran memaklumkan terdapat satu bungkusan atas nama Rafizi dan Anwar di sebuah hab di Dengkil.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here