Muhyiddin mohon maaf kenyataan undi BN, PH ‘masuk neraka’

0
346

PENGERUSI Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin memohon maaf kepada pihak tersinggung dengan kenyataan pengundi “masuk api neraka” jika memilih Barisan Nasional (BN) atau Pakatan Harapan (PH) pada PRU15.

Beliau berkata, seharusnya semua pemimpin PN perlu mengelakkan mengeluarkan kenyataan sedemikian kerana boleh menimbulkan salah faham.

“Tak apalah saya fikir mereka sudah mengetahui penjelasannya.

“Saya tidak berapa gemar buat kenyataan seperti itu. Yang penting elakkan kenyataan boleh timbulkan salah faham dalam kalangan pengundi,” katanya selepas menghadiri program santai anak muda Johor di Dewan Terbuka Taman Sri Penggaram, lapor FMT.

Semalam, Ketua Pemuda PAS Sik Shahiful Nasir memohon maaf susulan ucapannya yang memberi amaran pengundi “masuk api neraka” jika memilih BN atau PH, berbanding PN.

Dalam video dimuat naik di laman Facebook Pemuda PAS Sik, Shahiful mengemukakan permohonan maaf sambil mengakui kenyataan dibuat menyinggung ramai pihak.

Muhyiddin berkata, isu kenyataan ketua Pemuda PAS Sik itu tidak perlu diperbesarkan.

Katanya, yang penting adalah mengenai apa ditawarkan oleh PN kepada rakyat.

Sementara itu, Muhyiddin menyambut baik kajian mengenai sokongan orang Melayu terhadap PN semakin meningkat.

Beliau berharap peningkatan itu akan berterusan 70% hingga 80% supaya dapat membentuk kerajaan.

“Yang penting kita sudah tahu ada peningkatan. Namun kita tidak boleh buat kesimpulan sekarang. Yang penting tunggu hingga 19 Nov ini,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here