Empat maut termasuk seorang rentung dalam kemalangan dua kenderaan

0
398

EMPAT individu maut termasuk seorang daripadanya rentung dalam satu nahas membabitkan dua buah kenderaan di kilometer 58.2 Lebuhraya Utara Selatan, Pendang, Kedah awal pagi ini.

Pihak bomba menerima panggilan melalui sistem MERS 999 pada pukul 2.22 pagi mengenai kebakaran kereta akibat kemalangan jalan raya.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kedah Penolong Kanan Pesuruhjaya Bomba Sayani Saidon berkata, anggota dari balai berhampiran diarahkan segera ke lokasi untuk menjalankan operasi menyelamat.

“Sebaik tiba di lokasi, didapati kemalangan membabitkan kereta Proton Wira dan sebuah kereta Nissan Almera yang terbakar 90 peratus.

“Kebakaran dapat dipadamkan sepenuhnya pada pukul 2.56 pagi dan terdapat seorang mangsa yang rentung dalam kenderaan terbabit,” katanya memetik laporan Sinar Harian, hari ini.

Menurutnya, mangsa pertama iaitu pemandu Proton Wira berjaya dikeluarkan pada pukul 4.07 pagi dan disusuli mangsa kedua pada 4.28 pagi.

“Mangsa ketiga berjaya dikeluarkan pada 5.43 pagi dan kesemua mangsa diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut,” katanya.

Katanya, berdasarkan penilaian awal, mangsa yang rentung dipercayai lelaki, namun identitinya belum dapat dikenal pasti setakat ini.

“Tiga mangsa maut dalam Proton Wira terdiri daripada dua lelaki berusia 26 dan 49 tahun, manakala seorang lagi adalah wanita berusia 52 tahun. Operasi tamat sepenuhnya pada 6.05 pagi,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here