Ketua Wira Sepanggar, barisan kepimpinan keluar Warisan berkuat kuasa hari ini

0
422

KETUA Wira Warisan Bahagian Sepanggar, Jumardie Lukman bersama-sama Ahli Jawatankuasa Bahagian (AJK) serta Ketua Cawangan mengumumkan meletak jawatan sekali gus keluar daripada parti itu serta-merta berkuatkuasa hari ini.

Pengumuman tersebut yang dilakukan dalam Facebook miliknya memberitahu, tindakan itu atas keputusan sendiri serta memberi sokongan padu kepada penubuhan parti baharu berbilang kaum bersama-sama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Melalap, Datuk Peter Anthony.

“Kami juga menunjukkan sokongan kepada parti baharu mesra kepada kerajaan negeri di bawah kepimpinan Ketua Menteri, Datuk Hajiji Noor demi pembangunan di negeri ini.

“Lihat hari ini beberapa orang berpengaruh di kawasan Parlimen Sepanggar serta seluruh kampung juga mengumumkan untuk meletakkan jawatan serta keluar daripada Parti Warisan serta-merta hari ini,” katanya.

Jumardie Lukman

Jumardie mengucapkan terima kasih kepada pucuk pimpinan parti serta seluruh ahli Warisan ketika berada dalam parti berkenaan.

“Saya memohon maaf seandainya ada salah silap dari segi perbuatan atau perkataan sengaja atau tidak sengaja dan sesungguhnya saya sudah memaafkan semua,” katanya.

Beliau berkata, politik hanyalah fahaman ideologi dan jika sudah tidak wujud persefahaman dengan perjalanannya keluar daripada parti adalah jawapan yang terbaik.

“Sekiranya sudah tidak sehaluan dan berbeza hala-tujunya maka kita berhak untuk menarik diri secara peribadi daripada wadah ini dan ianya sudah pasti bersifat peribadi,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here