Pas Melaka sedia terima ADUN dari parti lain

0
146

PAS Melaka mengalu-alukan dan terbuka menerima siapa sahaja yang mahu menyertai partinya termasuk desas-desus mengenai seorang Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) negeri ini mahu bersama mereka.

Setiausaha Pas Melaka, Asri Shaik Abdul Aziz berkata, parti itu mengikuti dengan dekat perkembangan berita berhubung kemungkinan penyertaan ADUN tersebut ke dalam Pas.

“Kita tidak melihat sebarang halangan untuk menerima sesiapa sahaja daripada ADUN negeri ini yang berhasrat untuk bersama Pas Melaka.

“Apa yang penting Pas boleh menerima sesiapa sahaja ke dalam parti terutama yang menjadikan Islam sebagai cara hidup yang lengkap dan penyelesaian kepada masalah negara,” katanya dalam satu kenyataan di Melaka hari ini, lapor Sinar Harian.

Pada masa sama katanya, Pas turut menjunjung politik bebas rasuah, bebas salah guna kuasa dan urus tadbir yang jujur dan berintegriti.

Baru-baru ini media melaporkan desas-desus seorang ADUN Barisan Nasional (BN) akan menyertai Pas.

Warta Rakyat turut melaporkan bahawa ADUN Rembia, Datuk Muhammad Jailani Khamis tidak menafikan dan mengiyakan dakwaan dirinya disebut sebagai ADUN BN yang bakal menyertai Pas.

Muhammad Jailani bagaimanapun hanya memberitahu bahawa ‘hanya hantu takut pada bayang-bayangnya sendiri’ ketika memberi reaksi berhubung perkara itu, namun berteka-teki ketika diminta menjelaskan maksud di sebaliknya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here