Petisyen PRU15: Abdul Hadi, Mohd Nor hadir ke mahkamah

0
188

PRESIDEN Pas, Tan Sri Abdul Hadi Awang dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Payong, Mohd. Nor Hamzah hadir ke Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu hari ini pada jam 9 pagi.

Kedua-duanya hadir bagi memberi keterangan berhubung Petisyen Pilihan Raya Umum Ke15 (PRU15) Parlimen Marang.

Mohd. Nor tampil ke mahkamah susulan waran tangkap dikeluarkan oleh Mahkamah Pilihan Raya Terengganu berikutan kegagalan beliau hadir untuk memberi keterangan bersabit kes itu pada Khamis lalu.

Hakim Datuk Hassan Abdul Ghani yang bersidang sebagai Hakim Pilihan Raya mengeluarkan perintah itu selepas peguam pempetisyen, Muhammad Amin Othman memohon satu waran tangkap dikeluarkan terhadap beliau.

Sementara itu, dalam perkembangan sama, Abdul Hadi tampil buat kali pertama itu bagi memberi keterangan berhubung kes berkenaan.

Pada 12 Februari lalu, Mahkamah Pilihan Raya Terengganu menolak bantahan awal yang dikemukakan Abdul Hadi untuk membatalkan petisyen keputusan PRU15 bagi Parlimen Marang yang difailkan calon BN.

Hassan kemudian menetapkan 6 hingga 21 Mac sebagai tarikh perbicaraan penuh bagi petisyen berkenaan, lapor Sinar Harian.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here