Nafi Najib diami rumah pegawai dalam Penjara Kajang

0
359

JABATAN Penjara Malaysia menolak dakwaan kononnya bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak tidak ditempatkan dalam sel penjara, sebaliknya tinggal dalam sebuah rumah pegawai dalam di Penjara Kajang.

Jabatan itu dalam kenyataan hari ini menafikan perkara tersebut yang sedang tular dalam media sosial.

“Dakwaan yang tersebar itu sebagai palsu dan tidak sahih. Hentikan penyebarannya,” kata jabatan itu, memetik laposan Berita Harian.

Terdahulu, tular di media sosial tangkap layar dipercayai satu perbualan di WhatsApp mendakwa Najib tidak ditempatkan di dalam sel penjara di Penjara Kajang.

Menurut tangkap layar itu yang turut tular dalam Facebook, Najib didakwa ditempatkan di sebuah rumah pegawai senior Penjara Kajang yang terletak dalam kawasan penjara terbabit.

“Najib tidak berada dalam sel. Seorang sahabat yang sepupunya adalah seorang pegawai senior penjara di Kajang, maklumkan Najib diberikan sebuah rumah di dalam kawasan penjara.

“Rumah berkenaan adalah untuk pegawai senior penjara,” tulis mesej berkenaan.

Sebelum ini, timbul dakwaan nama Najib tidak dimasukkan dalam pangkalan data Jabatan Penjara Malaysia dan hal itu juga ditularkan di media sosial.

Najib dihukum penjara selepas Mahkamah Persekutuan mengekalkan sabitan dan hukuman penjara 12 tahun dan denda RM210 juta atas kesalahan menyeleweng dana RM42 juta milik SRC International Sdn. Bhd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here