[VIDEO] Kecoh pengkid didakwa tunai umrah pakai ihram

0
1169

TULAR satu bebenang ciapan mendakwa seorang wanita tanpa silu mengerjakan ibadah umrah dengan berpakaian ihram seperti seorang lelaki.

Perkara tersebut didedahkan menerusi satu ciapan yang ditulis oleh seorang pengguna Twitter dikenali sebagai Aliya Mansor.

Difahamkan, Aliya Mansor merupakan “bekas teman wanita” kepada pengkid tersebut.

“Berita tergempar, pengkid pergi umrah pakai ihram. Mampus kau lah sana semoga kena panah petir tak pun lumpuh sebelum balik. Main-main dengan hukum Allah,” ciap wanita itu, lapor UtusanTV.

Malah, wanita terbabit mendakwa dia bertindak membongkar kegiatan pengkid terbabit kerana sudah tidak tahan melihat kemungkaran yang dilakukan dan mengharapkan agar “bekas kekasihnya” insaf.

“Kau tak insaf Nur Syazwani Mohamad Resad. Kau tak pernah insaf malah kau makin buat gila.

Bukan itu sahaja, menerusi tangkap layar perbualan yang dikongsikan, wanita terbabit juga pernah mengajak Aliya berkahwin.

Rakaman seorang wanita yang mengenakan ihram dan mengerjakan jemaah umrah dengan tatacara jemaah lelaki mengundang pelbagai komen daripada netizen

Malah, Aliya juga berkongsi sebuah video yang memaparkan wanita terbabit berpakaian ihram mengerjakan umrah dengan dikelilingi jemaah lain.

“Berani eh. Sesak nafas rasa. Aku harap kau bertaubah la Nur Syazwani. Berapa ramai lelaki batal wuduk,” katanya.

Mengulas lanjut, Aliya mula meragui status jantina “bekas kekasih” apabila diberitahu oleh orang ramai.

“Mulanya, saya 50-50 apabila ramai beritahu boyfriend kau tu perempuan. Sebenarnya ada banyak lagi saksi tampil dari TikTok dan sebagainya.

“Memang dia bukan lelaki dan data dia pun terang-terang perempuan. Dia tipu saya dengan bagi nombor kad pengenalan lain. Tapi kad pengenalan rupanya nombor genap dan ya gambar dia,” katanya.

Tinjauan di ruangan komen juga mendapati rata-rata netizen menunjukkan reaksi berang akan tindakan pengkid terbabit yang seakan-akan mencabar Allah dan hukumnya.

“Meremang bulu roma aku , rumah Allah boleh bawa main. dia pakai ihram. aurat dia tak ‘cover’ bagai , kalau ada yg bersentuh dengan dia auto batal air wuduk,” tulis @ezallafrizal.

“Harap orang macam ni Allah bagi balasan setimpal. Tengoklah sajat sekarang. Sejak balik dari Mekah pakai telekung, hidup dia bala memanjang. Dari rumah agam sekarang duduk apartment je. Hidup tak tenang hutang keliling pinggang sampai kena lari luar negara,” komen @appl3bloom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here