SPR adakan sidang media PRN Johor esok

0
212

PENGERUSI Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Datuk Abdul Ghani Salleh akan mengadakan sidang media mengenai Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor di Pusat Konvensyen Antarabangsa Persada Johor di Johor Bahru, esok.

Menerusi satu kenyataan pada hari ini, SPR memaklumkan sidang media itu akan diadakan pada jam 12.30 tengah hari selepas selesai mesyuarat khas berkenaan tarikh-tarikh penting dalam PRN tersebut.

“SPR akan mengadakan Mesyuarat Khas Berkaitan Urusan Pilihan Raya Umum Dewan Negeri Johor ke-15 pada 9 Februari 2022 bermula jam 10 pagi.

“Sidang media oleh Datuk Abdul Ghani Salleh, Pengerusi SPR akan diadakan selepas mesyuarat khas tersebut,” menurut kenyataan itu.

Sidang media tersebut dijangka bakal mengumumkan tarikh-tarikh penting PRN Johor seperti tarikh writ pilihan raya, hari penamaan calon, hari pengundian, daftar pemilih yang akan digunakan dan lain-lain persiapan.

Mesyuarat tersebut susulan penerimaan satu notis rasmi daripada Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Johor, Suhaizan Kaiat berhubung pembubaran DUN Johor penggal yang ke-14 seperti yang termaktub di bawah Fasal (2) Perkara 23 Bahagian Kedua, Undang-Undang Negeri Johor, Undang-Undang Tubuh Kerajaan 1895.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here