Pas gesa kerajaan batalkan konsert Coldplay kerana tiada manfaat

0
193

AHLI jawatankuasa kerja Pas Pusat, Nasrudin Hassan mahu kerajaan membatalkan konsert kumpulan rock terkenal British Coldplay yang dijadualkan di Kuala Lumpur, pada 22 November depan.

Melabelkan persembahan itu, sebagai tidak membawa sebarang kebaikan untuk negara, agama dan rakyat negara ini, Nasrudin mempersoalkan jika tindakan kerajaan itu bertujuan mahu menyuburkan budaya hedonisme dan songsang di negara ini.

“Batalkan persembahan kumpulan ini. Tiada manfaatnya untuk negara dan rakyat,” ciapnya di Twitter, yang membalas ciapan daripada Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim semalam.

Anwar semalam mengucapkan selamat datang kepada Coldplay, yang memilih Stadium Nasional Bukit Jalil antara lokasi persembahan mereka tahun ini selain Taiwan, Jepun, Jakarta dan Australia.

Selain menyuarakan bantahannya di Twitter, Nasrudin turut berbuat demikian dalam akaun media sosial yang lain.

“Apakah kerajaan bermaksud mahu menyuburkan budaya hedonisme dan songsang dalam negara ini?

“Saya nasihatkan agar batalkan sahaja persembahan kumpulan ini di Malaysia. Tidak membawa apa apa kebaikan pada agama, bangsa dan negara,” ulangnya di Instagram dengan memuat naik gambar vokalis utama Coldplay Chris Martin memegang bendera simbol LGBT sewaktu mengadakan konsert mereka, lapor Malaysiakini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here