Amang seksual: Mahkamah Seremban tetapkan 24 hingga 28 Julai perbicaraan kes PU Azman

0
89

MAHKAMAH Sesyen Seremban hari ini menetapkan 24 hingga 28 Julai ini sebagai tarikh perbicaraan bagi lima pertuduhan melakukan amang seksual fizikal terhadap dua remaja lelaki yang membabitkan pendakwah selebriti, PU Azman atau nama sebenarnya Azman Syah Alias.

Hakim, Datin Surita Budin menetapkan tarikh itu selepas pihak peguam memohon tarikh awal berikutan tertuduh turut mempunyai kes di Mahkamah Klang, Shah Alam dan Ampang.

Peguam yang mewakili PU Azman iaitu Mohamad Zahid Ahmad memberitahu, pihaknya membuat keputusan untuk mengemukakan representasi setelah menerima dokumen kes-kes di mahkamah lain yang membabitkan pengadu dan mangsa sama.

Katanya, ianya bagi mengenal pasti sama ada kes di semua mahkamah terlibat mempunyai kaitan atau tidak.

Hakim Datin Surita kemudian menetapkan 25 Mei ini untuk keputusan representasi.

Beliau berkata, seramai 12 orang saksi pendakwaan akan dipanggil bagi memberi keterangan yang terdiri daripada doktor, ibu bapa, mangsa dan pegawai penyiasat.

Sebelum ini, Astro AWANI melaporkan PU Azman pada Oktober lalu mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen Seremban atas lima pertuduhan melakukan amang seksual ke atas dua remaja lelaki bawah umur, pada Februari dan Julai lalu.

Mengikut tiga pertuduhan, tertuduh telah melakukan amang seksual fizikal dengan melakukan perbuatan kelucahan melampau termasuk merangsang mangsa.

Selain itu dia turut tidak mengaku bersalah atas tujuh pertuduhan lain berhubung kesalahan jenayah seksual di Mahkamah Ampang, Klang dan Shah Alam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here