Pas yakin PN mampu rampas Selangor dalam PRN

0
210

Oleh ABU UBAIDILLAH RAHMAN

PAS Selangor yakin Perikatan Nasional (PN) mempunyai peluang baik untuk menang Pilihan Raya Negeri (PRN) di negeri itu walaupun Pakatan Harapan (PH) cuba menafikan hakikaat tersebut.

Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr. Ahmad Yunos Hairi berkata, keyakinan itu bersandarkan beberapa perkembangan mutakhir dan beberapa faktor yang memberi banyak kelebihan kepada PN.

“Sesungguhnya rakyat di Negeri Selangor sudah muak dengan siri-siri pembohongan dan janji-janji palsu Pakatan Harapan dan ia diterjemahkan dalam bentuk undi.

“Calon-calon PH dan Barisan Nasional (BN) kecundang di enam kerusi Parlimen di negeri ini dalam Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) baru-baru ini, malah BN gagal memenangi walau satu kerusi pun di Selangor.

“PH dilihat tidak memiliki kemampuan membawa imej yang dikehendaki rakyat dalam pentadbiran tambahan apabila mereka sanggup pula berkerjasama dengan Barisan Nasional yang selama ini mereka serang sebagai kleptokrat dan serba pincang.

“Rakyat Selangor masih tidak dapat melihat sebarang bentuk penyelesaian yang memuaskan daripada kerajaan PH berhubung beberapa permasalahan besar di negeri ini,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Katanya, antara masalah tersebut isu kos hidup, peluang pekerjaan dan perumahanan, banjir, pengurusan cerun dan tanah tinggi, pencemaran air dan kemudahan infrastruktur serta liputan internet.

Rakyat Selangor katanya, inginkan sebuah kerajaan negeri yang berwibawa dan penuh berintegriti serta dapat membela nasib mereka di samping membawa pembangunan untuk rakyat dan negeri.

Bukannya sebuah kerajaan yang populis dan gemar menabur janji-janji tetapi gagal membantu dan menangani permasalahan rakyat, katanya.

“Atas faktor inilah dan mengambil kira ‘Gelombang Hijau’ yang membawa kemenangan besar pada Pas dan PN dalam PRU15 baru-baru ini termasuk undi daripada anak-anak muda, Pas yakin akan mampu mengambil-alih kerajaan negeri bersama Perikatan Nasional dengan menjanjikan sebuah pentadbiran yang bersih dan stabil sebagaimana dikehendaki rakyat di negeri ini,” ujarnya. – SB

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here