Penunggang maut dalam kemalangan dua motosikal

0
344

SEORANG penunggang maut selepas motosikal yang dinaiki dilanggar oleh sebuah lagu motosikal di Jalan Pulau Carey, Kuala Langat, malam tadi.

Ketua Polis Daerah Kuala Langat, Superintendan Ahmad Ridhwan Mohd Nor@ Saleh berkata, pihaknya menerima maklumat kemalangan membabitkan motosikal jenis Honda Dash dan Yamaha Lagenda pada pukul 9 malam.

Beliau berkata, mangsa yang menunggang Honda Dash dalam perjalanan dari arah Pulau Carey ke Banting manakala penunggang Yamaha Lagenda dari arah bertentangan.

“Penunggang Yamaha Lagenda telah masuk ke laluan bertentangan lalu melanggar motosikal mangsa.

“Akibat kejadian itu, mangsa berusia 46 tahun cedera parah di kepala dan disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Jelasnya, pembonceng Honda Dash berusia 47 tahun mengalami cedera parah di kepala dan badan manakala penunggang serta pembonceng Yamaha Lagenda masing-masing berusia 23 tahun mengalami cedera di muka dan kaki.

Ahmad Ridhwan berkata, kesemua mangsa yang terlibat telah dibawa ke Unit Kecemasan Hospital Banting.

“Kes kini disiasat dibawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya lapor Utusan TV.

Saksi kejadian diminta tampil membantu siasatan dengan menghubungi Pegawai Penyiasat Inspektor Mazrol Mohd Din di talian 0111-8539115 atau 03-31872222.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here