PRU-15: Dr. Radzi ikut sahaja ketetapan parti

0
234

NAIB Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Datuk Dr. Mohd. Radzi Md. Jidin menyerahkan kepada pucuk pimpinan parti untuk memutuskan kawasan yang akan ditandinginya dalam Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15).

“Sebagai ahli parti, beliau akur dengan sebarang keputusan yang ditetapkan. Seperti mana saya sebutkan sebelum ini, tempat mana yang akan dipertandingkan, terpulang kepada parti.

“Apa sahaja ditetapkan parti, itulah saya ikut,” katanya menerusi sidang akhbar selepas program Wadah Aspirasi Menteri Kanan Pendidikan di Putrajaya hari ini.

Mengenai kecenderungan sebagai calon Parlimen Putrajaya susulan penglibatan beliau dalam pelbagai program komuniti, Mohd Radzi berkata, ini kerana rumah beliau berada di Putrajaya.

“Jadi saya dengan masyarakat Putrajaya ini adalah jiran tetangga saya,” katanya memetik laporan Sinar Harian.

Sebelum ini, kekerapan program sama ada program rasmi kementerian ataupun komuniti yang dihadiri oleh Mohd Radzi di Putrajaya menimbulkan persoalan sama ada beliau sedang ‘merisik’ pusat pentadbiran kerajaan Persekutuan itu sebagai lokasi pilihannya.

Bagaimanapun, Mohd. Radzi memberi alasan pemilihan Putrajaya sebagai lokasi program adalah memudahkan pergerakan.

Kerusi Putrajaya disandang Bendahari UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor selepas menang majoriti 3,372 undi dalam pertandingan tiga penjuru menewaskan calon Pakatan Harapan, Samsul Adabi Mamat dan Zainal Abidin Kidam dari Gagasan Sejahtera pada PRU-14.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here