Rafizi akan dedah lebih banyak isu libat skandal LCS

0
252

TIMBALAN Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Rafizi Ramli akan kembali dengan memuat naik lebih banyak pendedahan mengenai kapal tempur pesisir (LCS) dalam masa beberapa hari lagi.

“Buat masa ini tiada kenyataan panjang dibuat sehingga saya dapat mengakses Facebook saya semula.

“Saya masih belum ada akses ke Facebook (sekuriti mengalahkan Fort Knox ni). Jadi tak ada kenyataan panjang sehingga saya dapat akses balik,” katanya dalam satu ciapan di laman Twitter hari ini, lapor Sinar Harian.

Sebelum ini media melaporkan polis merampas telefon bimbit milik Rafizi untuk membantu siasatan berkaitan dakwaan mengenai projek LCS membabitkan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Tugas-tugas Khas), Datuk Dr Abd Latiff Ahmad.

Rafizi berkata, pihak polis telefon merampas sebuah telefon bimbit jenis iPhone untuk siasatan lanjut.

Bagaimanapun, Polis Diraja Malaysia (PDRM) menafikan tindakan menyimpan telefon bimbit milik Timbalan Presiden PKR, Rafizi Ramli sebagai satu bentuk intimidasi.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Acryl Sani Abdullah Sani berkata, tindakan tersebut adalah sebahagian proses siasatan bagi kesalahan di bawah Kanun Keseksaan (Akta 574) dan Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (Akta 588) bagi membolehkan analisis forensik digital dijalankan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here