Kalimah Allah didakwa dicetak di tikar khemah Decathlon, netizen mohon penjelasan

0
1034

HANGAT dibincangkan di media sosial apabila tular beberapa keping gambar dan video tikar khemah jenama Decathlon yang menunjukkan cetakan kalimah Allah di atas tikar khemah tersebut.

Gambar dan video berkenaan cetakan kalimah Allah itu dimuatnaik oleh Pak Lang Botuck di laman Facebook ‘Family Camping Malaysia’ dan segera menjadi satu topik perbincangan hangat di ruangan komen.

Dalam pada itu, ruangan komen di perkongsian itu dibanjiri netizen yang mengharapkan ada jalan penyelesaian segera daripada pihak yang menjual tikar khemah berkenaan, Decathlon.

“Decathlon, sila keluarkan kenyataan rasmi dan tarik produk ni,” kata Mohd Huzaifah.

“Tukar nanti, depa (Decathlon) pergi jual pula dekat lain, kemudian orang pijak juga, kalimah itu kita kena jaga. Kalau pergi tukar jadi tiada beza la jadinya,” soal Arif Azmi.

Sementara itu, menerusi Facebook Decathlon Malaysia, pihak mereka memohon sedikit ruang bagi melakukan siasatan lanjut dan akan memberikan penjelasan sewajarnya.

“Berikan sedikit ruang untuk pihak kami melakukan siasatan lanjut dan kami akan memberikan penjelasan yang sewajarnya setelah siasatan selesai,” katanya. – SB

Pautan aduan pengguna https://www.facebook.com/groups/FamilyCampingMalaysia/permalink/4907543212670934/?sfnsn=mo&ref=share

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here